Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Обухватити што више ромске деце образовним системом

Обухватити што више ромске деце образовним системом

Београд, 15. јун 2017. године – Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије Анамарија Вичек и представник међународне организације "Save the children" Андреа Жеравчић потписали су данас Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта "Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме".

Вичек је на конференцији за новинаре подсетила на то да се само 69 одсто ромске деце упише у основну школу, коју заврши њих 64 одсто, изразивши наду да ће захваљујући овом меморандуму бити повећан обухват ромске деце у предшколским установама и основним школама у Србији.

Она је објаснила да ће се пројекат "Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме" спроводити у Јабланичком и Пчињском округу и у Београду, и трајаће до 2018. године.

Жеравчић је навела да је циљ да се пројектом обухвате деца од три до 15 година, предшколског и основношколског узраста, која су ван васпитно-образовног система или под ризиком од превременог напуштања школе.

Пројекат се спроводи у 12 школа, како би се превенирало напуштање образовног система за децу из ромских заједница, подвукла је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs