Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Јачање задругарства пут ка напретку земље

Јачање задругарства пут ка напретку земље

Чачак, 14. јун 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас у Чачку да би пољопривредна газдинства требало да се обједине кроз задруге како би боље пословала на тржишту.

Фото: Танјуг

Кркобабић је током посете Моравичком округу указао на то да на подручју Чачка послује више од 7.000 пољопривредних газдинстава, најавивши помоћ државе оснивању нових задруга и оживљавању постојећих, а тиме и запошљавању младих стручних кадрова.

Министар је на састанку са представницима Чачка, којем су присуствовали и директори земљорадничких задруга са територије тог града, поновио да је један од пририотета Владе Србије да пољопривреду стави у први план, с обзиром на њен значај за нашу земљу.

Кркобабић је посетио земљорадничку задругу "Чачанска јабука", у чијем је власништву УЛО хладњача и земљорадничку задругу "Задругар".
Посета Моравичком округу наставак је реализације усвојеног Програма финансијске подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs