Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Влада Србије ће наставити политику мира и стабилности

Влада Србије ће наставити политику мира и стабилности

Београд, 29. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије и изабрани председник Србије Александар Вучић одржао је данас последњу седницу Владе као њен председник, и том приликом истакао да је задовољан резултатима које је остварио обављајући ту функцију.


Вучић је министрима, уз књиге као опроштајни поклон, поручио да је рад у Влади Србије прилика да покажу све што знају, додајући да је то посао којем морају бити посвећени 24 часа.

Он је подвукао да су министри служили интересима Србије, а енергијом, посвећеношћу и преданошћу превазилазили проблеме, остварујући зацртане циљеве.

Најтежи задатак будуће владе биће очување дисциплине у трошењу новца, оценио је Вучић и најавио да ће сутра поднети извештај грађанима Србије и рећи шта сматра да су задаци Владе у будућем периоду.

Влада Србије је оствариле велике резултате у економији, нагласио је он и указао на то да ће просечна плата на крају године износити 455 евра, што је раст од 20 одсто упркос мерама фискалне консолидације.

То говори како се драматично развијала економија. На то можете бити само поносни, као и на то да смо сачували мир и стабилност. То су резултати, подвукао је Вучић, рекавши да нису случајне похвале ММФ-а, Светске банке и других међународних институција.

Истовремено, он је додао да ће на његову инаугурацију доћи велики број шефова држава и влада земаља региона, уз очекивање да ће ту бити присутни готово сви највиши државници у окружењу.

На инаугурацији 23. јуна, имаћемо до сада највећи број председника, шефова влада и министара спољних послова. Очекујем да готово сви дођу из региона, јер су мир и стабилност у овом делу Европе били део моје политике, објаснио је премијер, нагласивши да је то до сада највеће признање, не за њега, већ за нашу земљу.

Он је поручио да је политика мира и стабилности, која је важна за економски развој, изузетно битна и за даљи рад Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs