Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Долазак "Континентала" одличан сигнал за друге инвеститоре

Долазак "Континентала" одличан сигнал за друге инвеститоре

Београд, 28. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да немачка компанија "Континентал" од 1. јула у Новом Саду отвара истраживачки центар у којем ће запослити најмање 500 инжењера који ће радити на развоју софтверских и иновационих решења за мобилност.
Вучић је у обраћању новинарима, након састанка са представницима поменуте компаније у Влади Србије, истакао да је ово до сада најбољи немачки инвестициони пројекат, и истовремено сигнал и за друге велике компаније да дођу у Србију.

Србија са "Континенталом" улази у вишу лигу, оценио је он, истакавши да је то компанија највишег квалитета, што је од невероватног значаја за нашу земљу.

Премијер је подсетио на то да је "Континентал" хтео и пре три године да дође у Србију, али да је тада менаџмент из Немачке сматрао да економски услови нису били одговарајући.

Данас је, како је рекао, економска ситуација другачија, имамо пуну финансијску стабилност, поверење у све договоре које смо направили и зато један такав гигант попут "Континентала" инвестира у нашу земљу.


Србија доласком немачке компаније више није место за производњу најниже вредности, већ постаје атрактивно место за развој, науку и истраживање, подвукао је Вучић и додао да српски универзитети постају место развоја технологије.

Према његовој оцени, то је од кључног значаја јер тек када наше школе и факултети буду радили са привредом и индустријом моћи ћемо брже да се развијамо и приближавамо се Немачкој, Аустрији и Швајцарској.

Иако би "Континентал" требало да запосли десетоструко мањи број људи од Железаре Смедерево, долазак те компаније је на нивоу значаја за државу баш као и поменути гигант црне индустрије, навео је премијер.

Вучић је захвалио свима који су помогли да овај софтверски гигант дође у нашу земљу, а посебно амбасадору Немачке у Србији Акселу Дитману који је увек помагао да компаније из те земље улажу у Србију.


Дитман је пренео да расте интересовање за пословање у Србији, као и да Влада Немачке блиско сарађује са властима у Србији.

Данас смо сведоци споразума који је изузетно значајан и економске односе ставља на други ниво. То је добра вест коју ћу пренети и другим немачким компанијама, поручио је амбасадор.

Технолошка компанија "Континентал" инвестира више милиона евра у свој развојни центар у Новом Саду. Компанија ће Центар за истраживање и развој отворити 1. јула и до краја 2017. године биће запослено 100 људи, а током наредне две године још 400.


Ова компанија, која је основана 1871. године, развија пионирске техниологије и услуге за одрживу и повезану мобилност људи и њихових производа. Такође, нуди безбедна, ефикасна и приступачна решења за возила, машине, саобраћај и транспорт.

Центар ће реализовати пројекте који су у надлежности Одељења ентеријера. Одељење ентеријера широм света запошљава више од 43.000 људи и у 2016. години је остварило продају од 8,3 милиона евра.

У Новом Саду са радом ће почети две пословне јединице, каросерија и безбедност и комерцијална возила и пост продаја.

Команија ће започети сарадњу са новосадаским универзитетима како би развила успешне партнерске моделе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs