Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Нови мост код Љубовије за спајање људи и народа

Нови мост код Љубовије за спајање људи и народа

Љубовија, 26. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Србије Томислав Николић сусрели су се данас на мосту “Братољуб”, који спаја Љубовију и Братунац, са председником и премијером Републике Српске – Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић.

Фото: Танјуг

Вучић је, након обиласка радова на мосту, окупљеним грађанима поручио да је важно да се спајају обале, градови, државе, да се спаја српски народ, али и Срби и Бошњаци.

Према његовим речима, мостови су основ за пристојну везу, преко њих се упознајемо и почињемо да се разумемо и схватамо колико смо једни другима потребни.

Мостови доносе новац, инвестиције и знање. Дићи мост значи да нисмо дигли руке од нас и нама најважнијих, подвукао је премијер.

Он је нагласио да Балкан неће опстати без мостова, и објаснио да градити их данас значи да смо разумели да је то што смо различити на овом простору наша највећа шанса.

Вучић је истакао да се не сме стати са градњом мостова, будући да су они услов свих наших услова који ће умножити наш капитал и знање.

Николић је рекао да је Дрина река која тражи да се стално граде ћуприје, како би спајале народ.


Мост на Дрини није тек стратешки производ који скраћује пут транспорта за више од 50 километара и најкраћа је веза са Коридором 11 и луком Бар, додао је он, указавши и на важност чињенице да мост има две траке са обе стране, намењене бициклистима и пешацима.

Додик је рекао да је овај мост доказ спајања људи, могућности да се брже сретну и дођу, и представља захтев савременог живота.

Он је истакао да мост "Братољуб" такође сведочи о специјалним везама и да је резултат договора са Владом Србије и председником Србије.

Додик је навео да Бањалука и Београд имају најбоље односе од настанка Републике Српске, и исказао захвалност Томиславу Николићу на веома успешној сарадњи.

Они су заједно обишли радове на овом мосту, који спаја обале реке Дрине, и уверили се том приликом у динамику извођења радова.
Мост "Братољуб" је дуг 227 метара, а широк 14 метара, са осам стубова, од чега су четири у Дрини и по два на обалама реке.

Преостали су још завршни радови на уређењу пешачке и бициклистичке стазе и пресвлачење коловозне траке.

Дневно између Љубовије и Братунца преко реке пређе 5.000 људи.

Обиласку радова присуствовали су и потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министри влада Републике Србије, Републике Српске и Босне и Херцеговине (БиХ).


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs