Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија остаје чврсто на европском путу

Србија остаје чврсто на европском путу

Београд, 26. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадорима Европске уније и отправником послова Делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина, као и о извештају о поглављима 23 и 24.


Премијер је изразио задовољство повећаном трговинском разменом са Европском унијом, као и повећањем инвестиција из ЕУ.

Он је нагласио да је Србија све препоруке озбиљно разматрала и да ће ускоро бити изабрана лица у Агенцији за борбу против корупције.

Србија је на европском путу и радићемо на томе да тај процес до краја спроведемо у интересу грађана Србије, истакао је премијер Вучић.

Премијер Вучић је обавестио амбасадоре ЕУ о току састанка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини и лидера западног Балкана, који је одржан у Бриселу пре два дана.

Отправник послова Делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт похвалио је економске реформе и напредак у процесу европских интеграција.

Амбасадоре ЕУ су такође занимали планови будућег председника Србије и приоритети у будућем раду.

Место Србије је у Европи и требало би да искористите председнички мандат да тој европској кући створите што боље услове за Вашу земљу, закључили су европски амбасадори.

Одговарајући на питања европских амбасадора о плановима и кључним циљевима за које ће се залагати током свог председничког мандата, премијер Вучић је истакао:

Србија неће да мења своје приоритетне циљеве. Стога ћу као председник Србије радити на очувању мира и стабилности у региону, на јачању сарадње са суседима у циљу стварања другачијег економског окружења.

Радићу на стварању јединствене економске зоне, као и на темама од стратешког значаја за земљу, као што су дијалог са представницима политичких странака у земљи, које су заинтересоване за дијалог, у циљу стварања боље атмосфере у Србији, закључио је премијер Вучић.

Састанку су присуствовали и министар без портфеља задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs