Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Даљи кораци ка бољем пословном окружењу

Даљи кораци ка бољем пословном окружењу

Београд, 26. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић председавао је данас првој седници Радне групе за унапређење и спровођење препорука из „Беле књиге” Савета страних инвеститора.


На седници су дефинисани наредни кораци које би требало предузети зарад побољшања пословног окружења и стварања бољих услова за долазак инвеститора у Србију.

Јавне финансије Србије су под контролом и у наредном периоду важно је да наставимо да јачамо макроекономску сигурност земље и да развијамо повољно пословно окружење, изјавио је премијер Вучић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић, која је и заменица председника Радне групе за унапређење и спровођење препорука из „Беле књиге”, истакла је да ће се радна група бавити унапређењем шест области.

Шест области у којима је важно да заједно делујемо су: порези, рад, инспекција и безбедност хране, некретнине и изградња, електронско пословање и стечај и девизно пословање. Формирали смо оперативна тела за сваку од ових области, како бисмо што ефикасније постигли резултате које смо зацртали, рекла је Михајловић.

Председница Савета страних инвеститора Јана Михајлова изјавила је да Савет поздравља почетак рада заједничке Радне групе за спровођење препорука „Беле књиге“, јер је то јасан сигнал заједничке посвећености Владе и Савета да плански раде на унапређењу пословне климе.

Формирање Радне групе представља чврсту основу наше сарадње. Верујемо у постављање јасних и амбициозних циљева. Где има воље, има и резултата и ово је јединствена прилика да се убрза даљи напредак и Србија учини бољим местом за пословање, додала је Михајлова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs