Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Министар просвете отворио Националну географску олимпијаду

Министар просвете отворио Националну географску олимпијаду

Београд, 19. мај 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић отворио је данас 3. Националну географску олимпијаду, на којој учествује 614 ученика из 80 школа из целе Србије.

Фото: Танјуг

Шарчевић је том приликом пожелео велику срећу такмичарима и истакао да је та олимпијада одлична прилика да се покаже колико су у Србији деца веома талентована, те да има доста разлога за оптимизам.

Он је навео да је основни циљ Министарства просвете да се направи бољи образовни систем, од предшколског нивоа до нивоа високог образовања.

Замисао је да ове године оснажимо центре за таленте, направимо озбиљна места, да са центрима за стручно усавршавање наставника, клубовима науке, средства која имамо у буџету за промоцију науке, боље прерасподелимо, објаснио је он.

Министар просвете је нагласио да је неопходно веома озбиљно обучити око 78.000 људи, да се промени начин рада, да деца раде пројекте и примењују стечена знања.

Декан Географског факултета Дејан Филиповић рекао је да међу такмичарима види будуће студенте и будуће кадрове, да им жели сву срећу, да се проведу у Београду и покажу максимум знања.

Врата Географског факултета са пет студентских група су вам отворена, поручио је Филиповић.

Национална географска олимпијада одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Образовног система "Руђер Бошковић", Туристичке организације Београда, Туристичке организације Србије, Универзитета Сингидунум и Географског факултета у Београду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs