Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Изградња гондоле мора бити у складу са законом

Изградња гондоле мора бити у складу са законом

Београд, 19. мај 2017. године – Државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Реопублике Србије Александра Дамњановић поручила је данас да Министарство подржава изградњу гондоле на Златибору, али у складу са законом, који једнако важи за све инвеститоре у Србији.


Дамњановић је, поводом протеста групе грађана предвођене председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем испред Министарства и Владе Србије, истакла да се по свим захтевима Чајетине за изградњу гондоле поступало у законским рокова, па чак и раније.

Она је прецизирала да су у захтеву за издавање дозвола уочени пре свега технички недостаци у пројектној документацији, па је Министарство захтевало од општине Чајетина да те недостатке отклони.

То бисмо захтевали и од свих других инвеститора, како год се они звали, јер је закон исти за све. Нема овде никакве малициозности. Напротив, Министарство подржава изградњу гондоле, а телефони и мој и мојих сарадника су отворени 24 сата за представнике општине Чајетина. А све што се дешава изван овога, не спада у домен рада Министарства, већ у домен политике, поручила је она.

Државни секретар је објаснила и да је један од основних услова да би била издата грађевинске дозвола, достављање доказа о одговарајућем праву на грађевинском земљишту, а да је Министарство, управо у том делу, општини Чајетина изашло у сусрет.

Излазећи Чајетини у сусрет, Министарство је дозволило да се пројекат ради по фазама, и то је предвиђено у локацијским условима. За прву фазу изградње, за излазну станицу Торник, постоји решена имовина и то није никакав проблем. Али за другу фазу се чека окончање судског спора који је повела Република Србија против одређених лица ПК Златибор, рекла је државни секретар, додајући да се нада успеху у том спору.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs