Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Уједињене нације активан и посвећен партнер Владе Србије

Уједињене нације активан и посвећен партнер Владе Србије

Београд, 19. мај 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин састао се данас са сталним координатором Уједињених нација у Србији и представником УНДП-а Карлом Робин Херши.

Фото: minrzs.gov.rs

Вулин је истакао да су Уједињене нације кључан партнер Србији, као и ресорном министарству, и исказао захвалност на одличној сарадњи, досадашњој подршци и пруженој стручној и другој врсти помоћи.

Херши је посебно поздравила напоре наше земље и похвалила мере које Влада Србије предузима у вези са збрињавањем миграната, деце и рањивих група, поштујући све законе и међународне конвенције и пружајући пример другим државама.

Она је нагласила да ће УН наставити да пружају помоћ и буду активан и посвећен партнер Влади Републике Србије, посебно радећи ка остварењу циљева одрживог развоја према Агенди 2030, коју су усвојиле све земље чланице Уједињених нација.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је мигрантска криза изазов који захтева пуну посвећеност свих актера, и изразили наду да ће се сарадња на том и другим пољима наставити и унапредити у будућем периоду, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs