Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Србија најхуманија земља на мигрантској рути

Србија најхуманија земља на мигрантској рути

Београд, 18. мај 2017. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић и директор Канцеларије UNICEF-а у Србији Мишел Сен Ло отворили су данас у Суботици радионицу ,,Људска права миграната и избеглица“.


Иванишевић је том приликом поручио да је Србија за све ово време колико траје мигрантска криза поштовала људска права и на хуман начин се односила према мигрантима.

Он је рекао да и у име Владе Републике Србије и у име надлежног министарства може да каже да је поносан на то како је наша земља реаговала током кризе, уз констатацију да је Србија најхуманија земља на целој мигрантској рути, од Сирије до Немачке.

Мишел Сен Ло је рекао да ће UNICEF наставити да пружа подршку Србији као и до сада јер се пред нашом земљом постављају нови изазови, попут образовања и здравствене заштите миграната који се тренутно налазе у Србији.

На семинару који је организовало надлежно Министарство у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација учествовали су представници Шведске, Белгије и Аустрије, земаља које су примери добре праксе из наведене области.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs