Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Даљи развој пријатељских односа са Црном Гором

Даљи развој пријатељских односа са Црном Гором

Београд, 21. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Црне Горе у Србији Бранислава Мићуновића.


Премијер Вучић је у разговору подсетио на то да су и приликом званичне посете председника Владе Црне Горе Душка Марковића Србији, у фебруару ове године, потврђени добри и пријатељски односи двеју земаља, и да ће на новој дужности остати посвећен њиховом даљем развоју, као и подстицању унапређења економске сарадње и инфраструктурном повезивању Србије и Црне Горе.

Амбасадор Мићуновић је нагласио да Амбасада Црне Горе у Београду свесрдно подржава и помаже остварење заједничких циљева у обостраном интересу.

Он је српском премијеру уручио честитку премијера Црне Горе, у којој се, између осталог, каже:

"Уверен сам да ће Република Србија, уз Ваше снажно вођство, наставити да игра конструктивну улогу на западном Балкану, те да ћете и у Вашем новом мандату бити искрено посвећени очувању мира, стабилности и шанси за европску перспективу наших држава.

Са посебним задовољством истичем чињеницу да Ваша победа на председничким изборима отвара нову перспективу за интензивну сарадњу Црне Горе и Србије на свим пољима од заједничког интереса.

Блискост наших народа упућује нас на најтешње везе, чему сте Ви као председник Владе Србије давали несумњив допринос током претходних година.

Чврсто верујем да је пред нама ново раздобље снажне сарадње, засноване на поверењу и пријатељству које смо већ изградили", наводи се у честитки премијера Марковића.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs