Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Међународни сајам грађевинарства од 19. до 23. априла

Међународни сајам грађевинарства од 19. до 23. априла

Београд, 12. април 2017. године – Државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Александра Дамњановић најавила је данас да ће на Међународном сајму грађевинарства "SEEBBE" у Београду учествовати више од 550 излагача из 30 земаља.

Дамњановић је на конференцији за новинаре истакла да ова манифестација, која ће бити одржана од 19. до 23. априла, има значајну улогу у афирмацији грађевинске струке.

Доношењем сета нових закона грађевинарство у Србији доживело је процват, оценила је она и као пример навела Закон о планирању и изградњи и увођење издавања електронских грађевинских дозвола, које инвеститорима омогућавају да брзо дођу до потребне документације.

Пре спровођења реформи, у Србији се чекало 264 дана на издавање дозволе, док је данас просечно време за добијање тог документа пет дана, прецизирала је државни секретар.

Фото: mgsi.gov.rs
Према њеним речима, у нашој земљи је регистровано приближно 28.000 привредних субјеката који се баве грађевинарством, а у том сектору је запослено 115.000 људи.

Ресорно министарство чини све у складу са својим могућностима како би створило услове за напредак грађевинарства, које тренутно учествује у укупном БДП-у пет одсто, док је циљ да до 2020. године то учешће буде бар седам одсто, навела је Дамњановић.

Излагачи ће наступити у шест хала и на отвореном простору Београдског сајма, а овогодишњи мото сајма је "Златна грана српске привреде".

Ова манифестација ће окупити водеће компаније из свих сегмената грађевинске индустрије из Србије и региона, као и из Аустрије, Бугарске, Чешке, Италије, Кине, Мађарске, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Турске и других држава.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs