Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Подршка даљем развоју услуга социјалне заштите у Брусу

Подршка даљем развоју услуга социјалне заштите у Брусу

Брус, 20. март 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин уручио је данас кључеве санитетског возила Домском одељењу Центра за социјални рад у Брусу, поручивши да је то министарство ове године обезбедило 701 милион динара за услуге у заједници.

Фото: Танјуг

Вулин је подсетио на то да је прошле године за ту намену било издвојено 400 милиона динара, додавши да ће наредне године бити опредељено још више средстава.

Политика Владе Србије јесте да све што заради одмах искористи за то да грађани осете да је добро када држава функционише, има фискалну стабилност, плаћа своје доприносе и када се развија, додао је он.

Министар је истакао да ће сваке године износ средстава за социјалну заштиту бити већи него што је био претходне године и да ће се на тај начин помагати свима којима је то потребно.

Министарство је општини Брус определило 3,6 милиона динара кроз наменске трансфере, који ће бити утрошени на услуге у заједници, односно на оно што је потребно тој локалној самоуправи.

Према његовим речима, Министарство је санитетско комби возило "фијат дукато" обезбедило у сарадњи са локалном самоуправом и на предлог Центра за социјални рад и удружења бораца.

Ово возило ће, како је додао, сигурно помоћи најстаријим корисницима, али је важно и због једне другачије концепције за коју се определило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Возило ће уговором бити уступљено Дому здравља, које ће га користити 24 сата, а корисници Центра за социјални рад имаће, наравно, приоритет у његовом коришћењу, објаснио је он.

На тај начин, како је рекао, истим новцем се обезбеђује подршка и помоћ свима који живе у Брусу, али и пружа могућност корисницима Центра за социјални рад да се сигурно и безбедно превезу тамо где је потребно.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs