Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Отворена ординација за медицинско вештачење Фонда ПИО у Рашки

Отворена ординација за медицинско вештачење Фонда ПИО у Рашки

Рашка, 20. март 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је данас у Рашки ординацију за медицинско вештачење у којој ће лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање вршити специјалистичке прегледе корисника.

Фото: Танјуг

Вулин је том приликом истакао да ће у Рашки, у којој живи 5.160 пензионера и приближно 7.000 осигураника поменутог фонда, моћи да се обавља вештачење за туђу негу и помоћ.

Министар је објаснио да то значи да они којима је помоћ потребна више неће морати да путују до Краљева, већ ће све своје потребе моћи да задовоље у свом месту.

Вулин је нагласио да је политика Фонда ПИО управо таква да се где год је то могуће смањи раскорак између потреба, права корисника и њихове реализације.

Вулин се данас у просторијама општине Рашка састао и са директорима установа које су у надлежности Министарства за рад: директором филијале Фонда ПИО Краљево Александром Ерац, директором Организационе јединице НСЗ у Рашки Дијаном Јемуовић, директором Центра за социјални рад Рашка Наташом Пејчиновић и начелником Одељења Инспектората за рад за Рашки управни округ Милесом Ћировић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs