Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Србија ће наставити да помаже свом народу на Космету

Србија ће наставити да помаже свом народу на Космету

Београд, 20. март 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упознао је данас групу студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду са радом и надлежностима Канцеларије, као и са функционисањем институционалног система Србије у јужној покрајини.


У саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију наводи се да је Ђурић том приликом истакао да ће држава Србија по сваку цену очувати своје институције на Косову и Метохији и наставити финансијски да помаже српском народу у покрајини, чији опстанак у великој мери зависи од те врсте помоћи.

Студенти су у отвореном разговору од директора Канцеларије за Косово и Метохију добили информације о дијалогу Београда и Приштине, као и увид у начине на које Приштина опструира спровођење споразума важних за српски народ у покрајини.

Ђурић је изразио задовољство због чињенице да млади академци у централној Србији показују велико интересовање за политику Србије и положај српског народа, и указао на то да је веома важно да што већи број људи у централној Србији буде детаљно упознат са политичким дешавањима у јужној српској покрајини.

Он је упутио позив студентима Факултета политичких наука да посете Косово и Метохију, понудивши им сву потребну логистичку и другу подршку Канцеларије.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs