Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Вучић посетио “Шнајдер електрик ДМС” у Новом Саду

Вучић посетио “Шнајдер електрик ДМС” у Новом Саду

Нови Сад, 20. март 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је данас у Новом Саду компанију „Шнајдер електрик ДМС“, где је обишао просторије и разговарао са руководством ове највеће и најуспешније српске регионалне софтверске ИТ компаније.


Премијера су дочекали директор компаније Драган Поповић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Владе Аутономне покрајине Војводина Игор Мировић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Вучић је најавио да ће ове године на факултете техничких наука бити примљено 700 студената више, и истакао да ће држава обезбедити новац за старт-ап компаније и подршку ИТ сектору, као и да ће се радити на томе да се повећа извоз софтвера из Србије.

Он је поновио да је најважније стално повезивање и проналажење заједничког интереса између образовања и привреде.

Препознали смо да је време да уложимо много више у развој ИТ сектора и домаћих програмера, поручио је Вучић и истакао да у "Шнајдер електрику" раде млади људи, чији је просек година 27, при чему су плате запослених веће од просека Србије.


Поменута компанија је по власничкој структури “joint-venture”, а њени власници су француска мултинационална компанија "Шнајдер електрик" и српска компанија "ДМС група", на чијем су челу професори са Факултета техничких наука (ФТН) из Новог Сада.

Компанија је развила свој оригинални производ АДМС софтвер који представља интегрисано софтверско решење за управљање електричним мрежама великих градова у присуству обновљивих извора енергије.

Поменути софтвер је америчка консултантска компанија "Гартнер" прогласила за најквалитетнији и најбољи производ на свету шест година заредом, од 2011. до 2016. године.

Развој ДМС софтвера започео је 1995. године на Факултету техничких наука у Новом Саду, на иницијативу “Електровојводине”, а 2000. године тим са ФТН-а прерастао је у компанију "ДМС група" д.о.о. Нови Сад, која је развила АДМС софтвер.


"Шнајдер електрик ДМС" има више од 1.000 запослених стручњака и приближно 100 сарадника са Факултета техничких наука и Природно-математичког факултета у Новом Саду, од којих је 40 са титулом доктора наука.

Компанија неколико година спроводи активну политику стипендирања за више од 250 младих стипендиста годишње, којима након завршетка школовања нуде могућност наставка каријере у "Шнајдер електрику".Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs