Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Нови конкурс за коришћење средстава од опортунитета

Нови конкурс за коришћење средстава од опортунитета

Београд, 20. март 2017. године – Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је данас да је расписало нови јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), у укупном износу од 351.509.000 динара.

У саопштењу се наводи да је оглас објављен у најновијем броју "Службеног гласника Републике Србије", као и на интернет презентацији Министарства правде.

Конкурс ће спровести комисија Министарства правде, коју чине представници тужилаштва, Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства културе и информисања, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства правде.

Циљ је избор пројеката од највећег јавног интереса у области социјалне политике, здравства, просвете, културе, хуманитарног рада и других.

Први конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења расписан је 18. марта 2016. године, а средства за која су заинтересовани конкурисали износила су 351.509.000 динара.

На првом конкурсу, на предлог комисије Министарства правде, Влада Србије је донела решење о расподели средстава на 67 корисника (пројеката), међу којима су махом биле школе, центри за социјални рад, домови здравља, болнице, домови за стара лица и геронтолошки центри.

Овакав начин расподеле средстава прикупљених од одлагања кривичног гоњења за кривична дела за која је предвиђена новчана казна или казна затвора до пет година дефинисан је изменама Закона о кривичном поступку, које су, на предлог Министарства правде, усвојене 2014. године.

Министарство правде позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс, а рок у којем могу да пријаве своје пројекте је 20 дана од објављивања у "Службеном гласнику Републике Србије", додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs