Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Помоћ Уницефа за образовање деце миграната у Србији

Помоћ Уницефа за образовање деце миграната у Србији

Београд, 20. март 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић и директор Канцеларије Уницефа у Србији Мишел Сен Ло разговарали су данас о образовању деце миграната, којих тренутно у нашој земљи има приближно 2.100.


Шарчевић је том приликом истакао да је тој деци, узраста од 6 до 18 година, веома важно обезбедити везу између онога што су учила и онога што би требало да знају, при чему се јављају два кључна изазова.

Он је објаснио да велики број те деце остаје у Србији кратко, као и да су смештени у 17 центара широм земље, што изискује додатне напоре и организацију рада, изразивши спремност Министарства да помогне у њиховом стицању адекватног образовања.

Сен Ло је пренео да је током посете Привременом центру за прихват миграната у Кањижи сазнао да је чак 90 одсто породица спремно да децу пошаље у школу, јер је страх од новог и непознатог превазиђен.

Тренутно 50 деце миграната похађа школу у Србији, а реакције заједнице, породица и школског система су веома позитивне. Србија је тиме још једном показала људско лице када је реч о односу према избеглицама, поручио је он.

Према његовим речима, за потребе образовања деце миграната Европска унија је спремна да пружи финансијску помоћ ресорном министарству.

Потребно је да у сарадњи са Секретаријатом за избеглице припремите пројекат, при чему можете да рачунате на техничку подршку Уницефа, поновио је Сен Ло.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs