Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Деца палих бораца без плаћања школовања

Деца палих бораца без плаћања школовања

Београд, 20. март 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је да је Влада са више од 37 високошколских установа потписала споразуме којима је предвиђено да деца палих бораца више не морају да плаћају школовање.

Фото: minrzs.gov.rs

Вулин је на јучерашњем Сабору Савеза борачких организација Србије истакао да је Влада по први пут истински обратила пажњу на проблеме бораца и њихових породица, додавши да су уведене и бројне субвенције за запошљавање.

Држава се поноси својим ратницима, њиховом борбом и љубави према земљи, навео је он, уз напомену да Србија зато обележава сваки важан датум из своје историје.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић нагласио је да су, поред споразума са факултетима, закључени уговори и са приватним компанијама, што показује да се мења однос према људима који су бранили своју земљу.

Он је подсетио на то да је 2015. године издвојено приближно 10 милиона динара за бањско лечење ратних војних инвалида, а слична сума је обезбеђена и прошле године, док су у овој години средства за ту намену више него двоструко увећана.

Скупу је присуствовао и министар одбране Зоран Ђорђевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs