Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Отворен нови Атлетски стадион у Новом Пазару

Отворен нови Атлетски стадион у Новом Пазару

Нови Пазар, 19. март 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Новом Пазару свечаном отварању новог Атлетског стадиона, укупне вредности од 136,6 милиона динара.


Вучић је том приликом рекао да је актуелна Влада Србије обезбедила више новца за улагања и у спортске објекте, да је поносан и срећан што ће у Нови Пазар долазити да тренирају и репрезентативци Србије, али и спортисти из других земаља.

Он је најавио да ће у стадион до краја марта бити уложено 80 милиона динара за теретане, бацачки простор, простор за вежбање у зимским условима, те додао и да ће до 29. марта и у Дијагностистички центар у Новом Пазару бити уложено три милиона евра.

Премијер је истакао да је политика Владе Србије политика заједништва и будућности, да поштује Бошњаке колико и Србе, као и да заједно можемо много да постигнемо.

А политика будућности је политика нових аутопутева, болница, фабрика, заједничког живота, а не ратовања и сукоба, навео је премијер.

Вучић је нагласио и да је поносан и срећан што види да људи у Новом Пазару не праве разлику између тога којем народу припадају.

Људи се деле на добре, способне, поштене и успешне и оне који то нису, поручио је Вучић.

Он је најавио и изградњу аутопута преко Пештера, од 107 километара, који би ишао до Бољара.

То ће бити спас за Сјеницу, Нови Пазар, Ивањицу, Ариље, за овај крај који је данас помало запостављен и који има мање фабрика и посла него други делови земље, напоменуо је он.

Премијер је додао и да је почео разговоре са Сарајевом и Бањалуком, као и осталима у Европи, како би се изградио аутопут Пожега - Ужице - Котроман - Вишеград - Сарајево.

Тиме бисмо вас повезали и са Београдом и са Сарајевом, додао је премијер.

Вучић је оценио да најбољи резултати настају спајањем људи, када заједнички раде.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је је да је радостан што може да присуствује отварању најмодернијег стадиона, како на овом просторима, тако и у Европи.

Показали смо да не постоје границе, да је Нови Пазар подједнако битан као сваки други град у Србији, да нема привилегованих, да ће овај град бити центар спорта региона, нагласио је Удовичић.

Он се захвалио Влади, премијеру Александру Вучићу и потпредседнику Владе Србије Расиму Љајићу без чијег ентузијазма, стадион не би био изграђен.

Потпредседник Владе Расим Љајић је рекао да је реализација пројекта овог стадиона победа свих оних који имају визију.

Љајић је навео да Нови Пазар има 40 одсто младих које ће овај пројекат подстаћи на бављење спортом, као и да ће се овде стварати нови таленти, обарати стари рекорди, постизати норме за Олимпијске игре.

Нови Пазар ће од овога зарађивати јер ће се одржавати припреме, нагласио је Љајић, додавши да ће читав комплекс бити завршен у потпуности за годину дана.

Европски шампион у бацању кугле Асмир Колашинац рекао је да је данас јако срећан и поносан што присуствује нечему што је пре само пар година изгледало као немогућа мисија, сан који се можда никада неће остварити.

Својим резултатима одавно смо у Европи. Са чиме смо каснили - била је инфраструктура. У протеклих пет година, захваљујући Влади премијера Александра Вучића, у координацији са Атлетским савезом Србије, који је радио те пројекте, изграђено је 10 атлетских стадиона и једна дворана, међу којима и овај драгуљ са ''Хаџета'', истакао је Колашинац.

ФОТО ГАЛЕРИИЈА: Премијер Александар Вучић на свечаном отварању новог Атлетског стадиона у Новом Пазару


Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац који је пожелео гостима добродошлицу у граду спорта, истакао је да је стадион реализован уз пуно рада и труда, пре свега помоћи Владе Србије.

Наши атлетичари су то заслужили својим трудом и радом. Они су најбољи амбасадори нашег града и земље, и зато имамо обавезу да даље улажемо уз помоћ Владе у развој спорта и спортске инфраструктуре, пре свега завршетак овог комплекса, нагласио је Бишевац.

Изградња атлетског стадиона, који има осам стаза за трчање, почела је пре три године, а већи део инвестиције, 60 одсто, односно 80 милиона динара, обезбедило је Министарство омладине и спорта, 40 одсто град Нови Пазар, док је израду пројекта платио Атлетски савез Србије.

Остало је да се изведе још трећа, и последња фаза, која предвиђа простор за загревање, који би био покривен, како би пружио могућност за тренирање и по лошим временским приликама.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs