Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Договорено отварање три нова погона за производњу сира у Књажевцу

Договорено отварање три нова погона за производњу сира у Књажевцу

Књажевац, 17. фебруар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас да ће држава у наредном периоду радити на оснивању задруга у 500 великих села широм земље.

Кркобабић је приликом отварања поште у месту Кожељ код Књажевца истакао да ће формирање задруга помоћи Влада и општине, објаснивши да је идеја да то буде помоћ од 50.000 евра по једној пољопривредној или земљорадничкој задрузи.

Он је подсетио на то да су у оквиру акције "Држава Србија у селима Србије" поште отворене и у књажевачким селима Бели Поток, Крента, Лепена и Јелашница, док су раније отворене у 30 села на подручју општина Сврљиг, Баточина, Вршац, Бољевац и Деспотовац.

Кркобабић је пренео да је са руководством општине Књажевац постигнут договор о отварању три мини погона за производњу козјег сира, како би се становници села ове локалне самоуправе упослили.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић рекао је да ће општина такође помоћи отварање мини млекара, при чему је у плану подела 500 коза сточарима.

Отварање поште, амбуланти и испостава матичних служби у селима широм Србије, Ђокић је оценио као одличан пример како држава може да дође до житеља најудаљенијих села.

Акција "Држава Србија у селима Србије" биће у наредном периоду настављена у још 25 села на подручју Мерошине, Бруса, Врања, Новог Пазара и Прешева.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs