Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Унапређење сарадње Србије и Ирана у области енергетике

Унапређење сарадње Србије и Ирана у области енергетике

Београд, 17. фебруар 2017. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и амбасадор Исламске Републике Иран Хосеин Мол Абдолахи разговарали су данас о сарадњи двеју земаља у многим областима, а посебно у енергетици и рударству.


Абдолахи је нагласио да је у кратком периоду од именовања на ту функцију, у разговорима са званичницима Србије, изражена жеља за унапређењем економске сарадње са Ираном у областима од обостраног интереса, при чему је приоритет сарадња у области нафте, гаса и рударства.

Он је обавестио Антића о томе да ће ове године бити организована посета министра иностраних послова Ирана Џавада Зафира, који ће доћи у Србију у пратњи привредне делегације, коју ће чинити представници приватног и државног сектора.

Такође, амбасадор је пренео министру позив иранског министра за нафту и гас да посети Исламску Републику Иран током ове године.

Антић је указао на то да би било значајно да у привредној делегацији буду управо представници енергетског сектора, с обзиром на значај који Иран има у тој области.

То би била прилика да разговарамо о заједничким пројектима и будућем партнерству Ирана и Србије на пољу енергетике, навео је он и додао да ће том приликом бити организован низ састанака са српским енергетским компанијама.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs