Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Радови на изградњи аутопута Сурчин–Обреновац почињу 1. марта

Радови на изградњи аутопута Сурчин–Обреновац почињу 1. марта

Београд, 17. фебруар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да би радови на изградњи аутопута Сурчин–Обреновац требало да почну 1. марта у зони новог моста на Сави, који ће бити део ове деонице.


Михајловић је истакла да је спремна пројектна документација, а завршена је и експропријација у зони моста, и напоменула да ће се дозволе за градњу на овој деоници издавати фазно.

Рок за завршетак радова на изградњи поменуте деонице, како је нагласила, јесте новембар 2019. године.

Она је изнела очекивање да ће радови на деоницама од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, чија је укупна дужина 50,2 километра и које гради кинеска компанија "Шандонг хај спид груп", бити окончани у року, односно у новембру ове године.

На тај начин, ове године ћемо имати завршен аутопут од Обреновца до Прељине, нагласила је Михајловић, уз подсећање на то да је укупна вредност инфраструктурних пројеката са Кином 2,45 милијарди долара, од чега је за пројекте у области саобраћаја предвиђено 1,44 милијарде долара.

Она је, говорећи о кредиту Руске Федерације за модернизацију железнице, рекла да су од укупне вредности од 941 милион долара, укључујући и учешће Србије, већ уговорени пројекти у вредности од приближно 700 милиона долара.

Према њеним речима, приближно 240 километара биће реконструисано из руског кредита, између осталог и шест деоница на железничком Коридору 10, којима ће се возови кретати брзином од 100, 110 километара на час.

Михајловић је најавила да ће радови на деоници Стара Пазова–Нови Сад, која је део брзе пруге Београд–Будимпешта, почети у мају, кад је планиран и нови састанак све три стране учеснице у овом пројекту – Кине, Мађарске и Србије, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs