Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Истрага у Геронтолошком центру Књажевац

Истрага у Геронтолошком центру Књажевац

Београд, 17. фебруар 2017. године – Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије покренуло је, у заједничкој акцији са Министарством унутрашњих послова и Геронтолошким центром у Књажевцу, истрагу поводом случаја злоупотребе службеног положаја у том центру у циљу привођења починиоца правди.

Након сазнања да постоји сумња о злоупотреби службеног положаја, чиме су оштећени корисници установе Геронтолошки центар Књажевац, директор те установе је цео случај пријавио полицији, а радница за коју постоји основана сумња да је починила кривично дело добила је отказ.

Поступак је у току, а Геронтолошки центар у Књажевцу сарађује са надлежним органима у циљу спровођења истраге.

Овај случај је још један доказ борбе руководства институција социјалне заштите против злоупотреба унутар својих редова и још једна потврда да у борби против злоупотреба службеног положаја нико није поштеђен.

У саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подсећа се на то да су крајем јануара 2017. године приведене три запослене раднице Градског центра за социјални рад – Одељење Земун.

Градски центар за социјални рад у Београду је након сазнања да постоји сумња о злоупотреби службеног положаја у поменутом одељењу у Земуну покренуо поступак интерне финансијске контроле, након чега је утврђена неправилност у раду која је пријављена надлежним органима, Тужилаштву и Министарству унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs