Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Србија неће заборавити своје страдале држављане у ратовима

Србија неће заборавити своје страдале држављане у ратовима

Суботица, 16. фебруар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин предводио је данас у Суботици церемонију полагања венаца и одавања почасти погинулим држављанима Србије у ратовима деведесетих и НАТО агресији.

Фото: Танјуг

Вулин је након полагања венца код споменика "Њиховој верности" истакао да свака земља своју слободу може да захвали онима који су за њу дали свој живот, а овај споменик је доказ да Србија не дозвољава да они који су се жртвовали за њу деле по вери и нацији, као ни да се иједна жртва заборави или умањи.

Он је подвукао да је држава захвална сваком свом борцу, сваком члану његове породице, свима који су се за њу борили.

Влада Србије чини све што је у њеној моћи да побољша положај борачке популације и њихових породица, навео је министар и додао да је по први пут направљен помак – свако борачко дете које послодавац запосли добиће одговарајућу субвенцију.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је да се данас одаје почаст грађанима тог града који су у ратним дејствима од 1991. до 1999. године изгубили своје животе.

Ратни ветеран и председник Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије Жељко Вукелић рекао је да су ратни ветерани часни и поштени део друштва, који су поштовали устав земље у којој живе.

Он је изразио наду да ће остали градови следити пример Суботице и на такав начин одати почаст младим људима који су положили своје животе за своју земљу.

На споменику, који је обновљен седствима ЈП “Дирекција за изградњу Суботице” и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, стоје имена 30 Суботичана, погинулих од 1991. до 1999. године и натпис “Њиховој верности” на српском и мађарском језику.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs