Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Доношење закона о Старом сајмишту добро за народ

Доношење закона о Старом сајмишту добро за народ

Београд, 16. фебруар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин састао се данас са члановима Комисије за утврђивање програмских садржаја и давања предлога за управљање меморијалним комплексом на Старом београдском сајмишту.

Састанку су присуствовали епископ Славонски Јован Ћулибрк Јован, представник Радне групе за писање закона о Сајмишту Богољуб Шијаковић, рабин Исак Асиел и председник Савеза јеврејских општина Србије Рубен Фукс.

Свој допринос скупу дали су и директор јерусалимског Центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф, који је на челу међународног саветодавног тела за Старо сајмиште. Њему је јуче уручено одликовање којим га је наградио председник Србије Томислав Николић.

Вулин и чланови Комисије разговарали су са Зурофом о раду Комисије, посебно о нацрту закона о будућем меморијалу.

Зуроф је констатовао да је доношење закона о Старом сајмишту веома значајно за српски, ромски и јеврејски народ, истакавши да сада предстоји процес дискусије о тексту закона, који мора да искористи одговарајућа искуства и стандарде развијене у меморијализацији страдања у свету.

Посебно је било речи о ономе шта Савез јеврејских општина сматра да треба да се нађе у закону, а што је формулисано у два документа достављена Комисији за Сајмиште.

На састанку је изражено жаљење што је у јавност доспела радна верзија текста закона која је тек требало да прође Комисију за Сајмиште, те се расправа води о незавршеном документу.

Ставови изражени у јавности свакако ће се узети у обзир у раду Комисије за Сајмиште приликом припреме текста будућег закона, а када текст нацрта буде спреман, биће пуштен у редовну процедуру, што укључује и јавну расправу, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs