Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Вучић примио честитке поводом Дана државности

Вучић примио честитке поводом Дана државности

Београд, 15. фебруар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је поводом Дана државности Републике Србије честитке многобројних светских званичника.

У честиткама се каже:

Председник Републике Кипар Никос Анастасијадес

„Уверен сам да ће дугогодишње пријатељство између Кипра и Србије, као и блиска сарадња наших двеју земаља, како на билатералном, тако и на мултилатералном нивоу, наставити да јача у наредним годинама за добробит наших народа.

Користим ову прилику да још једном потврдим да Влада Кипра чврсто подржава Србију у процесу евроинтеграција“.

Премијер Чешке Републике Бохуслав Соботка

„Веома сам задовољан што се наши билатерални односи непрекидно развијају у духу партнерства и интереса вредности које делимо.

Свеобухватна сарадња и обострана подршка од изузетног су значаја за наше две земље“.

Председник Владе Републике Словеније Миро Церар

„Радује ме да сарадња Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије битно доприноси развоју пријатељских и партнерских односа између две државe, што се огледа у бројним областима.

Очекујем да ћемо реализовати договоре постигнуте на заједничком заседању влада у октобру 2016. године и са тим додатно појачати политичку и привредну сарадњу“.

Премијер Грчке Алексис Ципрас

„Уверен сам да ће моја недавна посета дати додатни подстицај за још ближу сарадњу наших двеју земаља, на темељима јаких историјских веза и пријатељства наших народа.

У исто време, Грчка ће наставити да активно подржава напоре које Србија улаже како би се придружила Европској унији“.

Председник Владе Републике Пољске Беата Шидло

„Користим ову прилику да изразим велико задовољство због одличних односа Пољске и Србије, што доказују чести контакти представника наших влада, привредника и грађана.

Србија је остварила значајан напредак на путу евроинтеграција. Пољска је спремна за наставак сарадње са Србијом у области размене искуства и знања из свог претприступног периода.

Високо ценимо и нашу сарадњу у регионалним структурама, у којој видимо извор безбедности и развоја Европе“.

Председник Владе Украјине Володимир Гројсман

„Украјина је заинтересована за продубљивање плодне сарадње између нашe две државe у трговинској, економској, научно-техничкој и хуманитарној области.

Користећи ову прилику, желим Вам добро здравље и нова постигнућа у Вашој одговорној државној делатности, а пријатељском народу Републике Србије – мир и просперитет“.

Премијер Демократске Народне Републике Алжира Абеделмалек Селал

„Користим овај радостан повод да бих Вам поновио да смо Влада Алжира и ја чврсто решени да са Вама радимо на јачању и ширењу билатералне сарадње, како би нашим односима дали нов импулс, прилагођен новим глобалним захтевима у складу са тежњама наша два пријатељска народа.“

Премијер Вучић примио је и честитке председника Мексика Енрикеа Пење Ниета, председника Републике Индонезије Џокоа Видодоа, премијера Румуније Сорина Михаја Гриндеануа, вршиоца дужности председника Владе Републике Бугарске Огниана Гердјикова, премијера Републике Тунис Јусефа Чахеда и премијера Краљевине Камбоџе Хун Сена.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs