Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Премијер Израела честитао Дан државности Србије

Премијер Израела честитао Дан државности Србије

Београд, 15. фебруар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је поводом Дана државности честитку премијера Израела Бенјамина Нетањахуа.

„Ове године се обележава 25. годишњица обнављања дипломатских веза између Израела и Србије. Поносан сам на достигнућа која смо остварили током претходних четврт века.

Потписивање споразума између Србије и Израела о безвизном режиму 2009. године и Ваша историјска посета Израелу у децембру 2014. године, били су важне прекретнице у нашим односима, који су од тада још јачи.

Посвећеност Ваше Владе сећању на Холокауст и борби против антисемитизма, као и Ваша залагања за доношење законодавства у вези са јеврејском имовином, још више су зближили наше земље.

Надам се да ће значајан напредак бити остварен ове године оснивањем меморијалног центра за српске Јевреје који су страдали током Холокауста. То ће дати важну димензију образовању и сећању на Холокауст.

И док прослављате национални дан, желим Вама и народу Србије наставак развоја, просперитета и успеха. Унапред се радујем даљем ширењу пријатељства и сарадње између наше две земље у годинама које долазе“, наводи се у честитки Нетањахуа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs