Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Председнички избори важни за будућност Србије

Председнички избори важни за будућност Србије

Београд, 14. фебруар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је питање кандидата за председника Републике од великог значаја за будућност земље, и додао да ће одлука о томе да ли ће се кандидовати на ту државну функцију бити донета на седници Главног одбора Српске напредне странке 17. фебруара.

Фото: РТС

Вучић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), поновио да питање кандидата за председника није питање компетенција или да ли неко воли свој посао, већ питање важно за будућност Србије.

Прихватио сам кандидатуру за председника државе само зато што мислим да је важно да обезбедимо континуитет и стабилност за Србију, објаснио је он и подвукао да ће премијерски посао обављати до дана расписивања избора за председника Републике.

Премијер је указао на то да су за време мандата ове владе постигнути значајни резултати, истичући да напредак земље не би био могућ без Томислава Николића, који је имао улогу у томе.

Фото: РТС

Према његовим речима, јавни дуг наше земље је први пут након више година смањен 2016. године и на данашњи дан износи 70 одсто БДП-а.

Он је оценио да ће јавни дуг и даље падати, мада то неће бити великом брзином, напоменувши да Србија данас има раст већи од многих земља Уније.

Европска комисија предвиђа да ће тај раст бити значајно већи у поређењу са просечним растом у ЕУ, већом брзином ћемо по стандарду да пристижемо земље ЕУ него што је то било у претходним годинама, најавио је Вучић.

Фото: РТС

Истовремено, премијер је најавио да ће до краја године Аеродром "Никола Тесла" у Београду добити концесионара на 25 година, који ће обезбедити велике приходе и инвестициона улагања.

Влада је направила од београдског аеродрома профитабилно предузеће, и рачуна на то да може да узме унапред између 350 и 400 милиона евра, рекао је он и додао да годишњи профит ове ваздушне луке сада износи 30 милиона евра.

Вучић је изразио очекивање да ће земља од годишње концесионе таксе добијати између четири и 16 милиона евра и да ће, ако је просек 10 милиона, моћи да узме више од 250 милиона евра само по том основу.

Такође, како је најавио, планирано је и додатно инвестиционо улагање у износу од 713 милиона, тако да ће аеродром бити 10 пута бољи него данас.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs