Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Положај Срба на Космету приоритетна тема у Скупштини Србије

Положај Срба на Космету приоритетна тема у Скупштини Србије

Београд, 11. јануар 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је да су представници те канцеларије и Канцеларије за координационе послове у преговорачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини данас присуствовали седници Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију како би посланике, на њихов захтев, информисали о политичкој и безбедносној ситуацији у покрајини.


Козарев је у изјави за јавност навео да је уобичајено да се такве седнице одржавају без присуства представника медија и јавности, како би се народним посланицима дале што потпуније информације, које неретко имају ознаку тајности и чија природа може бити безбедносно осетљива.

Он је истакао да разлог томе није била, како наводи самостални народни посланик Славиша Ристић, жеља да се било шта сакрије од очију јавности.

Према његовим речима, посланик Ристић је на седници негодовао због изостанка телевизијских камера, жалећи што мора да прави представу без публике, али је већина присутних посланика била задовољна начином на који им је предочена актуелна ситуација у јужној покрајини.

Козарев је рекао да посланик Ристић на крају и није био ускраћен за публику, јер увек има медија који су спремни да дају публицитет његовим изјавама на тему издаје српских националних интереса на Косову и Метохији.

Грађани Србије, а посебно наши сународници на Косову и Метохији, немају разлога да стрепе, јер већина народних посланика теми наше јужне покрајине не приступа на естрадни начин, како то чини Ристић, навео је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Положај Срба на Косову и Метохији и заштита државног интегритета и суверенитета остају приоритетна политичка тема у Народној скупштини Републике Србије, у којој су, срећом, посланици жељни јефтине политичке промоције у огромној мањини, истакао је Козарев у изјави за јавност.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs