Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Помоћ за најугроженија сеоска домаћинства у Ивањици

Помоћ за најугроженија сеоска домаћинства у Ивањици

Београд, 11. јануар 2017. године – Министарство пољопривреде и заштите животне средине Владе Републике Србије затражило је од Дирекције за робне резерве да се у што краћем року припреми сточна храна као помоћ најугроженијим сеоским домаћинствима општине Ивањица.

Услед ванредног стања које је у овом подручју изазвао високи снежни покривач, општина Ивањица обратила се за помоћ Министарству пољопривреде и заштите животне средине, како би се обезбедила храна за око 4.000 угрожених грла говеда.

Сточна храна би на молбу надлежних у општини Ивањица, пре свега била упућена месним заједницама Брусник, Остатија, Девићи, Придворица, Средња Река, Кушићи, Брезова, Мочиоци и Осоница, које су у овом тренутку најугроженије, а где живи највећи број становника који се бави сточарством.

У Општини Ивањица је у уторак, 10. јануара, проглашено ванредно стање због проблема које је снег изазвао у вишим пределима општине и немогућности да се очисте сви локални и некатегорисани путеви, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде и заштите животне средине.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs