Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Уклоњена баржа и шлеп код моста Богојево-Ердут

Уклоњена баржа и шлеп код моста Богојево-Ердут

Београд, 11. јануар 2017. године – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије саопштило је да су у акцији којом је руководило, румунска баржа и шлеп који су се пре два дана откачили са сидришта Луке Богојево и зауставили код моста Богојево-Ердут, уклоњени с пловног пута и премештени на безбедну локацију.

У саопштењу се наводи да је успешном акцијом надлежних служби избегнута опасност да лед који плови Дунавом покида сајле којима су шлеп и баржа били привезани за стуб моста, што би угрозило чамце привезане низводно од моста.

Такође, безбедним склањањем пловила спречено је стварање још већег леденог чепа на овом делу Дунава.

Ослобађање од леда два пловила која су у ноћи између недеље и понедељка, 8. и 9. јануара, ударила у мост Богојево трајало је два дана.

Акцијом је руководило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, преко Лучке капетаније Апатин и Републичке инспекције безбедности пловидбе, уз учешће представника брода Астрахан у власништву “Украјинског дунавског бродарства”, Луке Богојево и предузећа YУ-Агент.

Наредних дана, биће утврђене тачне околности под којима је дошло до одвезивања пловила, како би се утврдила одговорност за непостојање адекватног надзора и потенцијално угрожавање безбедности других учесника у пловидби, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs