Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Без кашњења и отказивања летова са Аеродрома "Никола Тесла"

Без кашњења и отказивања летова са Аеродрома "Никола Тесла"

Београд, 11. јануар 2017. године – Помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре задужен за ваздушни саобраћај Зоран Илић обишао је данас зимски штаб Аеродрома "Никола Тесла" у Београду и најсавременију платформу за одлеђивање и спречавање залеђивања авиона.

Фото: mgsi.gov.rs

Илић, који је београдску ваздушну луку обишао са в.д. генералног директора Сашом Влаисављевићем, том приликом је истакао да захваљујући савременој опреми није било никаквих кашњења нити отказивања летова, па је и поред сложених временских услова и црвеног метео-аларма београдски аеродром отворен за авио-саобраћај.

Он је честитао директору Влаисављевићу што се потрудио на све могуће начине да се заврши добра и технолошки врхунска платформа, опремљена средствима и машинама како би се обезбедило одлеђивање авиона и заштита од залеђивања током лета.

Помоћник министра је нагласио да ниједан лет са београдског аеродрома није отказан због временских услова још од 2014. године.

И у овако тешким условима било је само мањих закашњења због аеродрома са којих су авиони долазили или су морали да чекају у Београду на полетање како би се на одредишним аеродромима обезбедили услови, објаснио је Илић.

Све оперативне службе аеродрома непрекидно су ангажоване како би се авиосаобраћај одвијао безбедно и сигурно, уз пружање ефикасне услуге путницима и комфора док бораве на њему.

Уколико дође до кашњења авиона у одласку из Београда, на захтев авиокомпаније, Аеродром "Никола Тесла" обезбеђује оброке и освежења за путнике, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs