Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Школе не раде у 15 локалних самоуправа

Школе не раде у 15 локалних самоуправа

Београд, 11. јануар 2017. године – Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да због ванредних временских услова, одлуком локалних власти, настава у основним и средњим школама данас није почела у 15 локалних самоуправа, а у неким срединама су часови скраћени.

У саопштењу се наводи да школске наставе није било у општинама Димитровград, Бабушница, Жабари, Мионица, Медвеђа, Трговиште, Сурдулица, Владичин Хан, Сјеница, Штрпце, Гњилане, Гора, Ивањица, Тутин и у граду Новом Пазару.

На основу одлуке градских власти часови у свим школама у граду Врању скраћени су на 30 минута, а иста ситуација је и у општини Кладово.

Такође, 30 минута трају часови у свим школама у Прибоју и у Основној школи "Бранко Радичевић" у Бујановцу.

Због хаварија на систему грејања или непроходности путева почетак наставе је одложен у 21 школи и 28 издвојених одељења: Школска управа (ШУ) Зајечар три школе и четири издвојена одељења (ИО), ШУ Крушевац једна школа, ШУ Београд пет школа, ШУ Ваљево једна школа и пет ИО, ШУ Лесковац једна школа и пет ИО, ШУ Ужице шест школа и 14 ИО, ШУ Крагујевац четири школе.

У ШУ Краљево данас су у четири школе часови скраћени на 35 минута. Након нормализације услова за рад школе ће у договору са школским управама припремити Акционе планове за надокнаду часова, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs