Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија мост ка Европи за индијске инвеститоре

Србија мост ка Европи за индијске инвеститоре

Београд/Мумбај, 11. јануар 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Мумбају са представницима индијских компанија које су заинтересоване за улагања у Србију и са њима разговарао о могућностима сарадње.


Наши односи су добри, али је потребно појачати економску сарадњу, истакао је директор "Pinnacle industries" Судир Мехта и нагласио да је од 2013. до 2015. године скоро двоструко увећана трговинска размена између Индије и Србије, али још недовољно с обзиром на могућности двеју земаља.

Он је нагласио да су индијски инвеститори заинтересовани за јачање економске сарадње и то нарочито у области инфраструктуре, обновљиве енергије, информационих технологија, пољопривреде, банкарства и туризма, као и научно-техничке и области текстилне индустрије.

Премијер Вучић је обавестио индијске привреднике о економским реформама које је српска влада спровела у последње две године, као и о пакету економских мера за подршку страним инвеститорима.

Он је нагласио да је пословна клима у Србији значајно боља и да је подршка Владе за отварање нових радних места наишла на велико интересовање неких од највећих европских компанија.

Премијер Вучић је истакао да због уговора о слободној трговини са земљама ЕУ, CEFTA, Турском, САД, као и земљама Царинске уније Русије, Белорусије и Казахстана, Србија данас представља веома интересантну дестинацију за директне стране инвестиције са највећим потенцијалним тржиштем.

Индијски привредници сматрају да је Србија, поред добре инвестиционе климе, и локацијски веома занимљива за њихове инвеститоре због могућности да за кратко време своју робу доставе до европског и руског тржишта.

Премијер Вучић сутра завршава тродневну посету Индији отварањем Мумбајске берзе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs