Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња са Белорусијом у области одбране

Сарадња са Белорусијом у области одбране

Београд/Минск, 11. јануар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас, у наставку дводневне посете Белорусији, са председником Државног војно-индустријског комитета те земље Сергејом Петровичем Гуруљевим о даљем унапређењу војнотехничке и војноекономске сарадње.

Фото: mod.gov.rs

Ђорђевић је том приликом истакао да је једна од идеја формирање заједничке комисије за војнотехничку сарадњу Србије и Белорусије, чији би рад, између осталог, био усмерен на јачање веза одбрамбених индустрија двеју земаља.

Делегација Министарства одбране и одбрамбене индустрије Србије посетила је јуче ''Ремонтни завод за радиоелектронско наоружање 2566" у граду Борисов ради сагледавања капацитета и могућности за сарадњу.

Наведени завод је акционарско друштво у власништву Владе Белорусије са традицијом дугом 68 година у генералном ремонту свих врста система противваздухопловне одбране у наоружању некада СССР, а сада Војске Републике Белорусије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs