Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Ванредна ситуација на снази у 13 општина

Ванредна ситуација на снази у 13 општина

Београд, 11. јануар 2017. године – Помоћник министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је у 13 општина у Србији проглашена ванредна ситуација, нагласивши да данас почиње и допремање нафте угроженим општинама.

Фото: Танјуг

Марић је у изјави за агенцију Танјуг објаснио да је општина Алексинац укинула ванредну ситуацију, али да је она проглашена још у Ивањици и Гаџином Хану, уз напомену да је од Бадњег дана, када је почео ледени талас, до данас евакуисано 139 људи.

Према његовим речима, данас почиње и прерасподела нафте општинама по њиховим захтевима, што ће им омогућити да се лакше носе са невољама и ангажују механизацију.

За петак је најављено благо отопљење, које ће трајати неколико дана, а онда нас чекају нови проблеми, рекао је Марић, додавши да је највише евакуисаних у Врању и околини, где је било и највише интервенција и допремања хране и помоћи болеснима.

У том крају смо појачали механизацију и допремили моторне санке, навео је он, износећи истовремено податак да је тренутно на терену ангажовано више од 300 ватрогасаца-спасилаца у свим угроженим општинама.

Спасилачки тимови, како је додао, координирају своје активности са припадницима Жандармерије и Војске Србије, који се ангажују по потреби.

Марић је, говорећи о смртним случајевима, нагласио да ту треба бити опрезан јер су потврђена два смртна случаја због смрзавања, а за два се чека медицинска потврда.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs