Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Енергетска ситуација у Србији стабилна

Енергетска ситуација у Србији стабилна

Београд, 10. јануар 2017. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић изјавио је да у овом тренутку нема никаквх озбиљних проблема у дистрибуцији електричне енергије, поручивши да је енергетска ситуација стабилна и да су енергетске компаније апсолутно спремне.

Фото: Танјуг

Антић је у изјави за Телевизију Прва истакао да енергетски систем, упркос великим хладноћама, показује своју флексиблност и способност да и у оваквим условима ради у пуном капацитету обезбеђујући све енергенте за све грађане и укупну привреду.

Према његовим речима, у овом тренутку 0,03 одсто потрошача нема електричну енергију, а реч је о неколико брдско-планинских засеока у којима у овом периоду године нико не живи.

Он је указао и на то и да је снабдевање гасом, које је кључно за топлотни систем и за систем даљинског грејања у Београду и највећем броју градова, стабилно.

Антић је, када су у питању остале топлане у Србији, рекао да мањи број њих ради и даље на мазут или на углаљ и да имају залихе за неких 15 до 20 дана, поручивши да не постоје разлози за бригу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs