Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Обезбеђен новац за модернизацију народних кухиња

Обезбеђен новац за модернизацију народних кухиња

Пожаревац, 10. јануар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је ресорно министарство обезбедило средства за обнову опреме за народне кухиње у Србији.

Фото: Танјуг

Вулин је, посетивши седиште Црвеног крста у Пожаревцу, изнео податак да народне кухиње нису обнављане 21 годину, а да је сада, захваљујући већим уштедама и бољем пословању, обезбеђен новац за то.

Министар је истакао да је у ту сврху издвојено 50,56 милиона динара, а том сумом ће се задовољити све потребе народних кухиња, како би се оброци припремали у складу са највишим стандардима.

Он је, напомињући да је за наредну годину Министарство предвидело 515 милиона динара за различите програме које ће радити са Црвеним крстом, истакао да то значи да ће свих 77 народних кухиња у Србији наставити да ради, односно да ће 36.000 корисника добити свој оброк.

Србија ће, уз значајну улогу Црвеног крста, наставити да брине о онима којима је помоћ потребна и омогућити да им живот заиста буде бољи и садржајнији, навео је Вулин, додавши да ће се сваки динар који држава уштеди вратити у систем социјалне заштите.

Министар је, говорећи о актуелној временској ситуацији, нагласио да су центри за социјални рад укључени у штабове за ванредне ситуације у свим општинама и да обилазе кориснике, као и да је свима понуђена помоћ.

Он је напоменуо да су капацитети за збрињавање довољни, при чему је велики број људи премештен у одговарајуће центре, додајући да су сви геронтолошки центри такође спремни да приме оне којима је неопходна помоћ.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасојевић рекао је да његова локална самоуправа има одличан партнерски однос са Црвеним крстом, и да тај град из свог буџета издваја више од 13 милиона динара као једнократну помоћ за социјално угрожена лица, што довољно говори о томе да локална самоуправа брине о својим суграђанима.

Генерални секретар Црвеног крста Србије Весна Миленовић нагласила је да је до сада Црвени крст у Пожаревцу имао опрему за припрему оброка стару 21 годину, а да је сада добио од Министарства нову опрему вредну скоро 600.000 динара.

Према њеним речима, народна кухиња у Пожаревцу једна је од највећих коју Црвени крст има у Србији, са 850 социјално угрожених корисника, а топли оброци који се ту припремају некада су једини оброци које корисници током дана имају.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs