Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Помоћ начелника округа у спровођењу озакоњења објеката

Помоћ начелника округа у спровођењу озакоњења објеката

Чачак, 8. децембар 2016. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је данас да је циљ Владе да се озакоњење објеката заврши у наредне три године, најавивши много веће ангажовање начелника управних округа у том процесу.

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је у обраћању новинарима након састанка са начелницима свих округа у Србији у Чачку истакла да ће они имати директну комуникацију са Министарством, пратиће како се озакоњење спроводи у локалним самоуправама и укључиће се у решавање свих проблема који се појаве.

Циљ Владе јесте да се озакоњење заврши у наредне три године и верујем да заједничким радом локалних самоуправа, округа и Министарства тај циљ може да буде остварен, навела је она.

Према њеним речима, општине су добиле квоте колико решења дневно треба да донесу и за то ће моћи да запосле додатне раднике, укупно 1.046 у свим локалним самоуправама, при чему ће прве контроле започети већ за три месеца.

Такође, како је додала, на пословима озакоњења општине ће ангажовати, пре свега, грађевинске инжењере, архитекте и правнике који ће почети да раде на доношењу решења већ од почетка 2017. године.

Локалне самоуправе ће нове запослене плаћати из својих средстава, али ће приходи од озакоњених објеката бити далеко већи од трошка за плате, указала је она и прецизирала да се укупан трошак за три године процењује на 1,3 милијарде динара, док само приходи од такси за озакоњење износе више од осам милијарди динара.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs