Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Одржавање скупштине ЕБРД-а у Београду потврда европског опредељења наше земље

Одржавање скупштине ЕБРД-а у Београду потврда европског опредељења наше земље

Београд, 20. мај 2005. године - Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница изразио је данас задовољство због тога што је наша земља домаћин годишње скупштине Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), највећег и најзначајнијег скупа који се код нас одржава у последњих 30 година.

Коштуница је после разговора са председником ЕБРД-а Жаном Лемијером оценио да овај велики догађај, на којем ће се окупити више од 2.000 пословних људи и банкара, као и политичких лидера, носи са собом три врсте порука.

Према његовим речима, једна порука је политичка јер је овај скуп организован после добијања позитивне оцене Студије о изводљивости и представља још једну потврду нашег курса ка Европи и европским интеграцијама.

Економска порука произаћи ће из свих разговора који ће бити вођени између банкара и политичких вођа на овом скупу, који ће још једном потврдити стабилност институција и сигурност улагања у нашу земљу.

Он је оценио да у чињеници да се годишња скупштина ЕБРД-а организује у нашој земљи има и симболике с обзиром на то да се она одржава пред почетак припрема за преговоре о Споразуму о стабилизацији и придруживању ЕУ.

Коштуница је исказао уверење да ће и ови преговори и скуп још једном нагласити чврсто опредељење наше земље да се нађе у европској заједници народа.

Лемијер је изразио задовољство због боравка у Београду и навео да је током данашњих разговора било речи о годишњој скупштини ЕБРД-а, напретку који је постигнут у Србији, као и преговорима са ММФ-ом.

Он је поздравио добијање Студије о изводљивости и оценио да је данашњи састанак био веома успешан.

Годишња скупштина ЕБРД-а повећаће интересовање инвеститора за Србију и допринети њеном бољем представљању, рекао је председник ЕБРД-а, уз напомену да ће овај скуп утицати и на то да људи боље схвате шта се дешава у Србији.

Лемијер је навео да је са Коштуницом данас разговарао и о инфраструктури, банкарском сектору, гринфилд инвестицијама, малим и средњим предузећима, отварању нових радних места и проблему незапослености.

Разговору су присуствовали и потпредседник Владе Мирољуб Лабус, министар финансија Млађан Динкић, министар привреде Предраг Бубало и министар за економске односе са иностранством Милан Париводић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs