Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Раст индустријске производње у Србији

Раст индустријске производње у Србији

Београд, 30. јун 2016. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да је индустријска производња у Србији у мају ове године за 0,9 одсто већа него у мају 2015. године, а у односу на прошлогодишњи просек већа је за 2,5 одсто.

У саопштењу се наводи да је индустријска производња у периоду јануар–мај 2016. године, у поређењу са истим периодом претходне године, већа за 8,0 одсто.

Посматрано по секторима, у мају 2016. године, у односу на исти месец прошле године, забележена су следећа кретања: сектор прерађивачке индустрије бележи раст од 2,9 одсто, а сектор рударство раст од 2,4 одсто, док у сектору снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација долази до пада од 7,4 одсто.

Подаци о индустријској производњи по наменским групама у мају 2016. године, у односу на исти месец претходне године, показују да је дошло до раста у производњи интермедијарних производа, осим енергије (8,8 одсто), док је пад забележен у производњи капиталних производа (0,4 одсто), нетрајних производа за широку потрошњу (1,3 одсто), трајних производа за широку потрошњу (1,5 одсто) и енергије (3,9 одсто).

У прилогу можете погледати детаљније податке о индустријској производњи.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs