Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Подигнут степен приправности због кише

Подигнут степен приправности због кише

Београд, 22. март 2016. године – Помоћник министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да је због појачаних кишних падавина у земљи подигнут степен приправности служби ангажованих на спречавању изливања река.

Марић је у изјави за агенцију Танјуг рекао да за сада нема критичних тачака, уз напомену да се такве временске прилике очекују до 24. марта.

Он је пренео да је Сектор за ванредне ситуације јуче упутио обавештење потенцијално кризним општинама, где је подигнут степен приправности како би се овај кишни талас завршио без последица.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на то да ће водостаји бити у умереном и већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа од 22. до 24. марта на Јадру, Дрини, Лиму и Колубари са притокама.

Такође, пораст водостаја се очекује и на Љигу, Тамнави, Убу, Моравици, Ђетињи, Скрапежу, Великом Рзаву, Бјелици, Чемерници, на горњем току Западне Мораве, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру и Ресави.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs