Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Уручена опрема Сектору за ванредне ситуације

Уручена опрема Сектору за ванредне ситуације

Београд, 23. фебруар 2016. године – Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић захвалио се данас Влади Јапана и УНДП на помоћи у опреми за Сектор за ванредне ситуације МУП-а и поручио је да ће припадници тог сектора сада још ефикасније моћи да обављају свој посао.


Стефановић је том приликом рекао да се ради о оделима за спасавање, заштитној опреми, приколицама и другој опреми која помаже у решавању ванредних ситуација.

Веома смо захвални УНДП и Влади Јапана, зато што ово није први пут да помажу. Помоћ је била уручена и током поплава 2014. године, када нам је била најпотребнија и када су храбри људи који носе униформе Сектора за ванредне ситуације МУП-а показали велико срце и спашавали људске животе, навео је Стефановић.

Министар је рекао да је пројекат вредан око 3,5 милиона евра и подразумева помоћ за локалне самоуправе, за изградњу насипа, обуку људи, али и за опрему Сектору за ванредне ситуације.

Он је истакао да је у претходних годину дана МУП имао око 30.000 интервенција при чему је евакуисано више од 2.150 људи.

Са новом опремом очекујем да ће ватрогасци моћи још ефикасније да обаваљају свој посао, али и да ће и они бити боље заштићени, и да нећемо имати ниједног страдалог ватрогасца, нагласио је Стефановић.

Примопредаји донације су присуствовали и стални представник Програма Уједињених нација у Србији Ирена Војачкова–Солорано и амбасадор Јапана у Србији Ђуићи Такахара.


Војачкова–Солорано је рекла да је спасилачка опрема превасходно намењена реаговању у условима поплава, док је амбасадор Такахара похвалио напор министра Стефановића у превенцији од непогода, заснован, како је рекао, на лекцијама из великих поплава које су задесиле Србију у мају 2014. године.

Он је нагласио да се нада да ће добри односи између Србије и Јапана бити додатно ојачани помоћи Јапана у обнови онога што је уништено у поплавама и јачању спремности у случају елементарних непогода.

Донацију је примио помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs