Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Компанија "Geox" подстицај развоју југа Србије

Компанија "Geox" подстицај развоју југа Србије

Врање, 31. јануар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, приликом отварања фабрике "Geox" у Врању, да ће држава субвенционисати инвестиције на југу и југоистоку наше земље како би се поправио животни стандард локалног становништва.


Вучић је поручио окупљеним грађанима да ће Влада улагати у опоравак и изградњу југа земље, јер Србија није само Београд, и најавио да ће за месец дана у Врању бити постављен камен темељац за још једну фабрику.

Он је истакао да ће држава радити на побољшању инфраструктуре сиромашних округа, помагати долазак страних инвеститора и радити на јачању приватног сектора.

Влада ће давати више оним инвеститорима који улажу свој новац у општине у Пчињском, Јабланичком, Пиротском, Нишавском и Топличком округу, поручио је премијер и додао да ће са том политиком Влада наставити, јер жели да грађани ових подручја имају бољу будућност.

Вучић је исказао захвалност амбасадору Италије у Србији Ђузепеу Манцеу, али пре свега компанији "Geox", која је донела одлуку да овако велику и значајну фабрику гради у Врању.

Он је, такође, радницима нове и модерне фабрике пренео захвалност на марљивости и посвећености послу, пожелевши им још много фабрика.


Власник и председник компаније "Geox" Марио Морети Полегато подсетио је на то да је уговор за изградњу фабрике, која се простире на 100.000 метара квадратних, од којих је 21.000 метара квадратих покривено, потписан 2012. године.

Он је истакао да замисао није била да се изгради само фабрика, већ да се у Врање, на простор познат по занатима, доведе нова технологија за израду обуће познате свуда у свету.

Полегато је подсетио на то да је "Geox" прва италијанска фабрика међу светским лидерима у производњи обуће за свакодневну употребу, која има 1.250 продавница широм света, а запошљава 30.000 радника.

Компанија улаже два одсто од укупног промета у технологију, а доста се улаже и у образовање и обуку, навео је он и оценио да ће овог пројекта користи имати и "Geox" и Србија.

Према његовим речима, у фабрици у Врању производиће се обућа високе технологије намењена земљама које су у хладним подручјима.

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо рекао је да је велика ствар што је данас у Врању присутна породица Полегато, која у Врање не доноси само посао, већ и културу пословања.

Манцо је подсетио на то да фабрика "Geox" није ни постојала када је "Коштана" из Врања производила више од 30.000 пари ципела дневно, што значи да се та италијанска група изградила за 20 година и постала једна од већих компанија у Европи.


Долазак "Geox"-а у Врање значајан је због историје те компаније, која може да буде пример за младе са идејама како да побољшају своју будућност, али и будућност Србије, поручио је амбасадор.

Градоначелник Врања Зоран Антић рекао је да су Влада Србије и град Врање уложили много у долазак инвеститора из Италије, што ће донети отварање нових радних места, раст извоза и локалних прихода.

ФОТО: Новоотворена фабрика "Geox" у Врању


Влада Србије субвенционисала је изградњу фабрике, која ће запослити 1.250 радника, са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту.

Влада је такође Врању дала 100 милиона динара за уређење земљишта у слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике, док је општина по уговору завршила комплетну инфраструктуру у том делу индустријске зоне Бунушевац, а у плану је и изградња обилазнице.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs