Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Регионалном сарадњом против тероризма

Регионалном сарадњом против тероризма

Београд, 29. јануар 2016. године – Директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Републике Србије Горан Матић учествовао је на првом састанку националних координатора за борбу против радикализације, насилног екстремизма који води ка тероризму и страних бораца терориста у југоисточној Европи.

Матић је на састанку, који је одржан 27. јануара у Сарајеву, у организацији Регионалног савета за сарадњу, упознао присутне са напорима и искуствима надлежних органа Србије у борби против тероризма и насилног екстремизма.

Тежиште састанка било је на сагледавању опасности од тероризма и примени Регионалне платформе за борбу против радикализације, насилног екстремизма који води ка тероризму и страних бораца терориста у југоисточној Европи.

Група националних координатора за борбу против тероризма усвојила је програмске задатке, пословник о раду и договорила динамику сусрета у циљу евалуације оствареног напретка земаља југоисточне Европе у решавању изазова од тероризма.

На овом скупу закључено је да изазови од тероризма и присуства страних терористичких бораца у југоисточној Европи наглашавају потребу за већом регионалном координацијом активности у борби против насилног екстремизма и радикализације.

Учешће Матића на састанку у Сарајеву представља наставак активности Владе Србије у борби против тероризма и насилног екстремизма, као и потврду посвећености наше земље политици мира и стабилности у региону Балкана.

Састанку је председавао генерални секретар Регионалног савета за сарадњу Горан Свилановић, а учешће је узело 13 земаља чланица овог савета из региона, представници УНДП, Европске службе за спољне послове и Амбасаде САД у Сарајеву, наводи се у саопштењу Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs