Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Све у вези ветропаркова рађено по закону

Све у вези ветропаркова рађено по закону

Београд, 4. октобар 2015. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић изјавио је данас да је пројекат изградње ветропаркова вођен апсолутно у складу са процедурама и законом и да су правила игре за инвеститоре јасна.Фото: Фонет

Антић је на конференцији за новинаре прецизирао да су законска решења јасна и да инвеститорима дају пуну сигурност пословања у Србији и онемогућавају било какво "администрирање" министарстава или предузећа.

Директор Електромреже Никола Петровић није имао никаквог личног утицаја на вођење овог пројекта, прецизирао је Антић.

Он је додао да је једини документ који би евентуално могао да буде предмет золупотреба, грађевинска дозвола коју је издао покрајински секретаријат и то је, како је нагласио, једини документ који оставља простор за разговор о корупцији.

Министар је оценио да је полемика настала овим поводом у јавности лош покушај да се фабрикује афера и да су све оптужбе већ демантовали кључни актери.

Нико од оних који се помињу као наводни актери афере није могао да утиче на било коју фазу у том послу, што се односи и на директора ЈП „Електромрежа Србије“(ЕМС) Николу Петровића, рекао је министар.

Реч је о изузетно значајном пројекту који се не сме више провлачити кроз блато, поручио је Антић.

Он је додао је да је ЕМС без дилеме једно од најбољих јавних предузећа које уплаћује највећу дивиденду у буџет Србије и да се налази у озбиљном инвестиционом циклусу. Према његовим речима, ради се о предузећу које заслужује највеће оцене и похвале којих је у јавности мало или их уопште нема.

Петровић је изјавио да се све радило по закону, напоменувши да не познаје Лидију Удовички као и да само ЕМС може бити законски инвеститор 400-киловатног постројења.

Директор "Континентал винда" Ана Брнабић рекла је да њој није познато ко се у име фирме обраћао америчким конгресменима и да може да гарантује да ова фирма нема никакве везе са тим писмом.Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs