Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојен предлог закона о максималном броју запослених у јавном сектору

Усвојен предлог закона о максималном броју запослених у јавном сектору

Београд, 25. јул 2015. године – Влада Републике Србије усвојила је Предлог закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору, чија ће примена обезбедити реформу јавног сектора, побољшати ефикасност јавне управе и допринети финансијској консолидацији Србије.

Фото: Танјуг

Планирано је да смањење броја запослених у јавном сектору у наредне три године умањи расходе на зараде запослених са садашњих 11,8 одсто на 8 одсто БДП-а годишње.

Влада је усвојила и Предлог закона о уџбеницима, чијом ће применом бити побољшан квалитет и доступност уџбеника сваком ученику, осигурана потпуна транспарентност поступка одобравања и избора уџбеника, као и начин одређивања цене уџбеника, чиме ће се заштитити породични буџети.

Влада Србије усвојила је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама, којим се повећава ефикасност и економичност поступка јавних набавки, као и интензитет конкуренције.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs