Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Председник Владе отворио мост код Коцељеве

Председник Владе отворио мост код Коцељеве

Коцељева, 18. април 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић отворио је данас новоизграђени мост код Коцељеве, на државном путу Шабац–Ваљево, који се урушио у прошлогодишњим поплавама.


Вучић је том приликом окупљеним грађанима изразио захвалност на стрпљењу, разумевању и подршци, и поручио да ће бити подигнуто још много мостова попут овог код Коцељеве.

Он је присутнима пренео да је у овом тренутку велики оптимиста по питању привредног опоравка Србије, с обзиром на то да су економски показатељи бољи него што је очекивано.

Грађани ће пре краја године осетити бољитак, који ће бити изражен и кроз повећање плата и пензија, поручио је премијер и објаснио да је још пет месеци потребно пратити фискална кретања како би се прецизно утврдило у којој је мери могуће враћање плата и пензија.


Мост је дугачак приближно 60 метара, а широк више од 13 метара. Његовим отварањем поново је успостављен саобраћај на деоници пута којом је раније пролазило више од 2.000 возила дневно.

У мајским поплавама у општини Коцељева уништено је десет мостова и пропуста.


Вучић је данас посетио и компанију "Раух", која сваке године повећава извоз и производњу, захваљујући марљивости 179 запослених и 50 сезонских радника.

Он је посебно похвалио извозну оријентацију ове компаније јер се њени производи извозе у Словенију, Бугарску, али и на западно тржиште.

Аустријски "Раух" је 2006. године купио из стечаја некадашњу фабрику "Воћар" у Коцељеви и 2010. године отворио нову производну линију воћних сокова "Раух Србија" за пуњење паковања од две литре.


"Раух Србија" је део интернационалног концерна "Раух Фрухтсефте", једног од највећих европских произвођача сокова.

Прошле године запослено је нових 36 радника у Коцељеви, а од локалних предузетника откупљено је више од 50.000 тона домаћег воћа, које се користи у производњи висококвалитетних сокова, напитака и концентрата.

Са прометом од 809 милиона евра у 2014. години, "Раух група" је највећи произвођач воћних сокова и напитака у Аустрији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs